top of page
  • Reboot

Cultuur


Het belang van een goede cultuur in je bedrijf wordt steeds duidelijker. 'Cultuur' trekt mensen. 'Cultuur' houdt mensen vast. 'Cultuur' inspireert outsiders.

Gevaar is dat 'cultuur bouwen' nu een populair item wordt - en daarom ook door veel ondernemers afgedaan als: dat is niets voor mij. Maar cultuur heb je altijd! Zodra mensen samen iets ondernemen, ontstaat er cultuur. Er zijn twee soorten cultuur. Je hebt 'cultuur door toeval' en 'cultuur door cultiveren'. Wanneer je de cultuur in jouw bedrijf gaat cultiveren, wanneer je aandacht gaat geven aan zaken die de cultuur beinvloeden - kun je op de lange termijn resultaten gaan verwachten. Een gezonde cultuur produceert gezond fruit!

Reboot helpt ondernemers met cultiveren. Door helder te krijgen wat je als onderneming zou willen als cultuur, kun je gaan werken aan de weg hiernaartoe.

STAP 1:

Onderzoek en evalueer het DNA van jouw onderneming.

Wat hebben we tot nu toe samen laten ontstaan? Waar zijn we trots op? Waar zien we cellen die ongezond zijn? DNA kun je niet veranderen - maar door bewustwording kun je DNA wel beinvloeden.

STAP 2:

Ontwerp en ontwikkel kernwaarden die glashelder en inspirerend zijn. Dit is een proces van brainstormen, dromen en ontdekken. Wat beschrijft zowel het waarom als de wow van jouw bedrijf? Voor veel ondernemers is het ontdekken van hun Kernwaarden als een zwangerschap; het doet pijn, maar het resultaat is fantastisch! Kernwaarden worden het kompas van jouw onderneming!

STAP 3:

Implementeer en Cultiveer de kernwaarden en Cultuur. Reboot begrijpt dat kernwaarden pas waardevol worden voor de cultuur wanneer het hele bedrijf ze weet, ze begrijpt, ze toepast en eigen maakt! En dat is mensen werk! Onze ervaring in diverse bedrijven toont steeds weer: Bedrijven met een gezonde cultuur investeren in de mensen die de cultuur maken!

Wil je zelf aan de slag met Cultuur op jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op voor advies.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page